Kiinalaista kivityötä

Lääni: 
Etelä-Suomen lääni
Kunta, alue: 
Helsinki
Piilottaja(t): 
Miihkali
Piilotusaika: 
22.08.2014
Johtolanka: 

Lähde Suomen vanhimmalta kirnulta pohjoiseen, valitse mäen ylitettyäsi oikein ja jatka kunnes juuret ovat taivasta kohden. Nouse rinnettä suuntaan kakssataa,  varo louhikkoa! Vietä hiljainen heti vanhan venäläisen tykkimiehen muistoksi. Jatka hautaa ylös ja ota toinen vasemmalle, vaikka onkin hiukan umpeenkasvanut. Jatka kunnes tulet ketunkololle.

Venäjä rakensi ensimmäisen maailmansodan alla linnoituksia Helsingin ympärille. Linnoitustöitä tekemään tuotiin työläisiä jopa Kiinasta asti. Täällä oli tulipesäkkeitä, yhdyshaudat miehistösuojiin, neljä tykkiä ja neljä mörssäriä, joita ei kuitenkaan koskaan käytetty taisteluissa. Kieltolain aikaan 1930-luvulla salakuljettajat varastoivat tänne niin paljon viinakanistereita, että eräs paikallinen asukas askarteli niistä mökkiinsä peltikaton. (Welin & Greggas: Pihlajamäki – näköalalähiö. Pihlajamäki-seura ry, 1994)

Kannattaa vilkaista myös yläosan hautojen urbaania taidetta ja kiivetä Aarnikanmäelle, josta on hienot näköalat hiidenkirnujen yli länteen ja luoteeseen! 

Suositellut vuodenajat: 
kevät
kesä
syksy
Vaikeustaso: 
tavanomainen
Huomautukset: 

Varo sateella liukasta louhikkoa reitin loppupäässä. Runsaslumisena talvena voi olla vaikea löytää. Tämä on geokätkön ja lodjun yhdistelmä, joka ei sisällä leimasinta.

Kommentit

Sisältää leimasimen. :)

Sisältää leimasimen. :)

Kiitos!!

Hei kiitos, mahtavaa! Olipas nopeasti löydetty ü