Piilopirtti mörrimöykyn

Lääni: 
Etelä-Suomen lääni
Kunta, alue: 
Helsinki, Munkkivuori
Piilottaja(t): 
geobora
Piilotusaika: 
18.09.2015
Johtolanka: 

Lähtöpisteeltä näet kaksipäisen geolinnun suuren ja kultaisen. Linnun luokse riennä ja pysähdy hetki. Paikka linnun kultaisen tärkeä on, koska puiston pienen nimi voi johdattaa sinut eteenpäin, jos vain viisaasti tsekkeriä käytät.

Linnulta kultaiselta, jatkat matkaasi sillalle, joka ylittää poukaman matalan. Jatkat matkaasi risteykseen polkujen ja valitsen polun etelään, joka vie rauta-aidan vierustaa pitkin kohti metsänreunaa. Tämä seutu onkin kanien valtakuntaa ja niitä saatatkin nähdä täällä paljonkin. Huomaa, että polku kapenee ja värikin muuttuu punertavaksi. Polku päättyy rauta-aidassa olevaan porttiin, joka on lukossa. Mietit, että näinkö matkasi pää on edessä, mutta ei hätää.

Näet oikealla puolellasi mutaisen polun, joka metsään vie. Heti perään pääset polunristeykseen, josta valitse vasemman puoleinen, pienempi polku. Polku on välillä mutainen ja välillä pitää ylittää polun päälle kaatuneita puitakin.

Edessäsi näet esteen vetisen, jonka yli ei kastumatta pääse. Järkevämpi käyttää muuta reittiä, jonka näät vasemmalla puolellasi. Silta onkin paremmat päivänsä nähnyt, mutta auttaapi tuo kun eteenpäin matkasi käy. Ole varovainen, koska silta hyvin laho on. Kun este vetinen ylitetty on, näet idästä länteen pitkän polun. Jatka matkaasi länteen. Täällä onkin paljon geolinnun sukulaisia pesimässä, joten liiku varoen ja lintuja häiritsemättä.

Jatka polkua kunnes piilopirtin näät mörrimöykyn. Ole varovainen, koska mörrimöykky on metsien mies, joka ei juurikaan ympäristön siisteydestä piittaa. Jätettä, lasinsirpaleita kaikkialla. Saatat nähdä kuitenkin mökin seinässä jotain tärkeää. Siinä tärkeä nimi on, jonka avulla sisään pääset geolodjuun hankalaan. Koodi vielä ratkaista täytyy, joten nimestä tuosta vinkkiä ota. Tavuista nimen kirjaimet yhteen laske, viimeistä numeroa käytä niin kätkö hankala sulle avautuu ja piilopirtin salaisuudet sinulle paljastuu. Kätköstä myös leimasimen löydät, jos geolodjailua harrastat.

Suositellut vuodenajat: 
kevät
kesä
syksy
Vaikeustaso: 
tavanomainen
Huomautukset: 

LIsätietoa GC-sivustolta:  http://coord.info/GC5RPVZ