Törmäjärven partiomaja

Lääni: 
Oulun lääni
Kunta, alue: 
Ylivieska, Törmälä
Piilottaja(t): 
geostalkkeri
Piilotusaika: 
31.10.2013
Johtolanka: 

Kalibroi jalkasi Mäntymäen laavulla siten, että asetat etujalan laavun parrun alle ja takajalan nuotiopaikan kivikeon alaosaan. Näiden välinen matka on keskimääräinen askel. Jalat ovat ne kävelyraajat alaruumiissa. Kalibroituasi kävelyraajat, on aika lähteä purkin perään. Ota suunta mäkeä ylös ja kohti majaa. Käytä nyt juuri kalibroimiasi kävelyraajoja ja ota niin monta askelta kohti majaa, kuin on korttipakassa kortteja. Siirrät siis kävelyraajan kerran etuasentoon, otat pakasta kortin pois, siirrät toisen kävelyraajan etuasentoon siirtäen samalla sen ensimmäisen taka-asentoon ja otat toisen kortin pois pakasta. Ja niin edelleen. Muista kerätä kortit jahdin päätteeksi! Päästyäsi korttipakan päähän lähtöpaikasta on aika ottaa uusi suunta. Tämä suunta on seinänviertä pitkin poispäin vetten luota. Minkäkö vuoksi poispäin vetten luota? Jotteivät pikkulapset huku eikä loki kastu. Nyt suorita edellä selostettua liikkumistoimintoa niin monen kortin verran, että pakassa pitäisi olla 60 korttia, jotta se riittäisi tänne asti. Nyt olet jo yli puolessavälissä purkille! Käänny loivasti vasemmalle (kellokäsi, poispäin seinästä) ja hyppää matalan jyrkänteen yli. Ota sitten uusi korttipakka ja ota sieltä kaikki padat ja seitsemän ruutua. Laita loput taskuun. Nyt tyhjennä kädessäsi oleva pakka kohti liiteriä. Liiteri on paikka, jossa säilytetään polttopuita. Tämän yhteydessä on tässä tapauksessa huussi, jossa ihmiset tapaavat tehdä jätöksiä.Vielä pari vaihetta, niin olet perillä! Nyt käänny tulosuuntaan ja aseta selkäsi seinää vasten niin, että katsot kohti majaa. Selkä on se takamuksen ja niskan välissä oleva suurehko alue. Ota taskustasi loppupakka ja laita siitä takaisin taskuun kolme ruutua. Nyt tyhjennä pakka kohti järveä majan ohi oikeanpuolimmaista polkua pitkin. Sinun pitäisi törmätä viimeisellä kortilla korkeaan, pystyssä kasvavaan puuvartiseen kasviin nimeltä pinus sylvestris. Tämä on mallikappale kasvityypistä nimeltä puu. Tämännäköiset puut tunnetaan yleisesti nimellä mänty. Olet jo todella lähellä kätköä! Nyt ota ne kolme ruutua taskustasi ja tyhjennä kätesi palaamalla tuloreittiä pitkin takaisin käsikorttien verran. Älä unohda kortteja märkään maahan, sillä niiden käy huonosti kosteudessa! Viimeinen vaihe. Huhhuh. Jaksoit tänne asti. Muistele korttipakkoja. Kuinka monta pakkaa oletkaan nyt levittänyt pitkin metsää? Kuinka monta korttia olet yhteensä heittänyt? Nyt etsi lähin kanto ja astu sen päälle. Kannot ovat tyvestä katkenneiden puiden tynkiä. Leiki kania ja hyppää majaa kohti. Varo seinää. Löydät purkin kun eläydyt käärmeen rooliin. Varo teräviä kiviä. Kivet ovat kovia ja joskus myös teräviä. Harvemmin ne kuitenkaan purevat. Apuja salattuna ROT13:lla: Sepustukseen [Xbeggvcnxnffn ba lyrrafä ivvfvxlzzragäxnxfv xbeggvn] ja itse purkkiin [Xvivwnyna gnxnan] Avain:
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

jossa ylemmät vastaavat alempia ja toisin päin.

Vaikeustaso: 
haastava
Huomautukset: 

Tämä on geolodju eli geokätkön ja lodjun yhdistelmä. Tämä kätkö on listattu myös Geocaching.com -sivustolla. Geokätkölistauksen löytää täältä: http://coord.info/GC4PGM0 Kätkössä on 2 lokia, toinen on kätköilijöille ja toinen on lodjaajien leimavihko. Kätkössä on myös "hieno" visakoivusta "käsintehty" leimasin. Lontoon murteelle en osannut kääntää, joten apua otetaan vastaan.

Kommentit

Syöte

Syötteesi laukaisi roskasuodattimen eikä sitä hyväksytä.

Lodju haettavissa taas

Purkissa on nyt "halpa kopio" alkuperäisestä leimasimesta: pikainen hutaisu jostain jämistä. Uusi leimasin muistuttaa rihkamalelua, joten katsottehan tarkkaan, mitä tavaroita vaihdatte.