Tarzan's lunch box

Heinola
TuSaPiKu
26.03.2014

Koska Tarzanilla ei ole GPS-laitetta, lähdemme etsimään eväsrasiaa metsäpolkua kävellen ja hyviä kiipeilypuita tarkastellen. Missään vaiheessa puihin ei tarvitse kuitenkaan kiipeillä. Metsäpolku on merkitty keltaisin maalimerkein ja polun varrella on alueen luonnosta kertovia tauluja.

Because Tarzan does not have a GPS, we are going to seek his lunch box by walking a forest path and looking for good climbing trees. However, there is no need to climb any trees. The forest path is marked with yellow marks of paint and there are notice boards along the way which tell about the regional nature.

Johtolanka: Aloituspisteellä (N 61° 11.535 E 026° 02.420) näet puisen Metsäpolku-viitan. Lähde viitan osoittamaan suuntaan polkua eteenpäin. Pian näet oikealla Metsäpolun opastetaulun. Mene opastetaulun suuntaan lähtevälle polulle ja jatka sitä eteenpäin. Saavut metsävaahteran (Acer platanoides) luo. Siitä jatkat polkua eteenpäin ja saavut tammen (Quercus robur) luo. Jatka vielä polkua eteenpäin, kunnes näet edessäsi Heinolan suurimman lehmuksen (Tilia cordata). Jatka polkua eteenpäin. Ohitat oikealla puolella olevan istutuskuusikon. Jatkat polkua eteenpäin ja saavut kalliolle. Kallio kapenee polun levyiseksi ennen seuraavaa kalliota. Et kuitenkaan mene seuraavalle kalliolle asti, koska näet oikealla suuren kuusen, huomattavasti muita suuremman. Tässä onkin oiva puu Tarzanille. Askelmiakin on kiipeämiseen ja korkealta puusta näkee kauas. Eväsrasia ei kuitenkaan ole tässä puussa, vaan muutaman metrin päässä lähempänä polkua olevassa pienemmässä kuusessa, joka on keskimmäinen kuusi kolmen polun suuntaisen kuusen joukossa.

Clue: At the start point (N 61° 11.535 E 026° 02.420) you will see a wooden sign "Metsäpolku". Go to the direction it shows. Soon you will see a notice board on your right. Move to the path in its direction and go on forward. You will arrive to a maple (Acer platanoides). From there go on the path and arrive to an oak (Quercus robur). Still go on the path until you see the biggest linden in Heinola (Tilia cordata). Then pass by the planting spruces on your right. Go on and and arrive on solid rock. It narrows before the next rock. However, do not go there - because on the right you will see a big spruce, bigger than others. A good tree for Tarzan! The lunch box is not in there, though. It is nearby in a smaller spruce, which is in the middle of the three spruces along the path.

Geocache GC4ZMHH