Eräkontion erikoinen

Lääni: 
Lapin lääni
Kunta, alue: 
Muonio, Enontekiö, Pallas–Hetta-reitti
Piilottaja(t): 
Liimes
Piilotusaika: 
30.07.2007
Johtolanka: 

”Kilometri hotellilta on poromiesten maja ja sen kuistin alla pieni laudanpala. Siinä on vihje rajalle, joka löytyy kartasta ja vaikka mukana on kirjainvirhe, niin älä sitä karsasta.”

Suositellut vuodenajat: 
kevät
kesä
syksy
talvi
Vaikeustaso: 
lähes mahdoton
Huomautukset: 

Tämä lodju vaatii käytännössä koko PallasHetta-vaellusreitin kulkemisen. Lyhintä mahdollista reittiä lodjun löytämiseen riittää alle 50 kilometrin patikointi, mutta jos tarkoitus on myös palata jalan lähtöpisteeseen matkaa kertyy noin tuplat. Toisaalta jos olet muutenkin aikeissa kulkea reitin Pallakselta Hettaan, ei tämän takia tarvitse poiketa reitiltä muutamia kilometrejä enempää. Lodju on löydettävissä myös talvella, mutta tällöin kannattaa ottaa huomioon, että talvireitti poikkeaa hieman alueen kesäreitistä.

Lodju on kuusiosainen ja sen ratkaisemiseen tarvitaan vähintään alueen peruskartta. GPS-laite ei ole välttämätön vaatimus. Seuraavista välineistä voi kuitenkin olla apua lodjun kanssa:
-Digikamera, johon riittävästi varaparistoja
-GPS-laite, johon riittävästi varaparistoja
-Muistiinpanovälineet
-Taskulamppu
-Tulentekovälineet 

Rastimääreet:

FI
1. Porokämppä
2. Rajapyykki
3. Tolppa
4. Kalliopiirrustus
5. Kelopuu
6. Tolppa
SV
1. Renkarlsstuga
2. Gränsröse
3. Stolp
4. Klippmålning
5. Torraka
6. Stolp
EN
1. Reindeer hut
2. Boundary marker
3. Pole
4. Rock glyph
5. Standing dry tree
6. Pole

Kommentit

Eräkontion erikoinen

Löysin rastin 6 Pyhäkerolta Pyhäjärven rannalta. Tolpassa olevan pöntön sisällä olevassa tuohen palasessa oli vain 1 kuittaus vuodelta 2008.
Helge

Oliko pakko spoilata...

Näidenkään ideana ei tietääkseni ole, että lodjun tarkka sijainti spoilataan muille täällä nettisivulla. Olisit voinut vain kertoa, että löysit lodjun jne.. Ei paikkatietoja...

Noo..

.. ei se nyt niin vaarallista sorttia taida olla.

Koska tämän lodjun tekijä on edelleenkin hengissä, niin saattaisi ehkä olettaa, että "spoileri" on tässä tapauksessa jollain lailla hyväksyttyä laatua. Kolmisenkymmentä kilometriä vaihtelevaa mastoa tulee varmaan äkkiä joka tapauksessa kuljettavaa vaikka innoissaan "oikoisi". Ja joku parisataa metriä metriä taitaa riittää vielä loppupelimestoillakin puskaa perattavaksi. Mitä sitten lienee paikan päällä käytännössä. Lähinnä tuota spoileria voisi siis pitää ikäänkuin varmistuksena siltä varalta että johtolanka ei luonaa loppuun asti. Tuskin tätä sentään puhelinpalveluna on takoitettu suoritettavaksi..

Noin yleisesti ottaen minkänlainen spoilaaminen ei tietenkään ole etiketin mukaista. Päinvastoin.

-IK-

Hieno lodju/kätkö

Tämän lodjun etsin yksinvaelluksella kesäkuussa 2008. Tämä ei ole mahoton jos vain malttaa hieman pohtia vihjeitä, vaikka myönnettäköön että jouduin pariinkin otteeseen soittamaan tämän tekijälle. Erinomainen toteutus!

Kiitos!

Matkalla lepohetki

-Arto